Панайотис Русакис споделя за науката и иновациите зад  бездимните продукти

...
Панайотис Русакис споделя за науката и иновациите зад  бездимните продукти
Коментари Харесай

Панайотис Русакис: Tрансформацията дава възможност за бизнес растеж

Панайотис Русакис споделя за науката и нововъведенията зад  бездимните артикули на „ Филип Морис Интернешънъл “,  както и за световните цели за стабилно развиване на компанията, която прекатурва изцяло визиите ни за тютюневата промишленост

- Впускате се в ново професионално предизвикателство в структурата на „ Филип Морис България “ на позицията началник на отдел „ Управление на планове “. Как предходната ви функционалност в компанията ще ви помогне за осъществяване на новите отговорности?

- В новата ми роля на началник на отдел „ Управление на планове “ и в среда, включваща голям брой продуктови категории, аз ще управлявам екип, чийто главен приоритет е компанията да не губи фокуса си и да не се отклонява от съществени полезности и стратегически цели благодарение на развой за ръководство на планове. Тези планове са свързани с насърчаване на качества за осъществяване на нашата визия за създаване на бъдеще без пушек. Тази задача, несъмнено, може да срещне спънки изключително в днешната все по-комплексна среда, в която даже и големите старания и огромните стратегии не подсигуряват реализиране на крайната цел. В нашия случай крайната цел e удовлетворението на потребителите, които вършат своя избор да преминат към бездимни други възможности, които въпреки и не без риск, научно потвърден по-добър избор спрямо продължителното пушене. Предишният ми опит в компанията като началник на отдел „ Бранд ритейл и дистрибуция “ ми потвърди, че да удовлетвориш потребностите на потребителите се учи най-добре на терен – работейки в комерсиалната ни мрежа. Там имаме опцията и удоволствието да работим директно и по логичен метод с нашите консуматори – пълнолетните пушачи, като им оказваме помощ, даваме им препоръки и описваме за науката зад нашите артикули. В този смисъл моят предходен опит в компанията ще ми помогне да обвържа по-добре работата на плановите екипи с пазарната действителност и ще внеса в тази работа част от знанията, добити на терен.

- Как трансформацията на компанията се отразява на вътрешните процеси и по какъв начин тя трансформира организационната просвета?

- Всяка промяна, която директно или индиректно визира хора, би трябвало да се основава на смислена идея и всеки, участващ в процеса, би трябвало да бъде зает с нея. Реалната смяна не може да бъде наложена извън и навиците на милиарди хора по света не могат да бъдат изменени, без първо да променим себе си. Двигател на трансформацията на „ Филип Морис Интернешънъл “ е потребителят и неговите потребности. Процесът на промяна обаче би трябвало да пристигна отвът­ре посредством съществени полезности, в които компанията има вяра и за които всеки член на екипа работи. За нас във „ Филип Морис Интернешънъл “ е от основно значение да сме транспарантни в нашата активност и в правилата, които отстояваме, като в това време работим и с мисъл за устойчивото развиване във всеки аспект на нашия бизнес. Трансформацията въпреки това е реалност в живота на всеки един от нас. Графикът на модерните консуматори е динамичен и еволюира по отношение на потребностите им. Разбиранията за работна среда също се трансформираха радикално, адаптирайки се към изменящата се действителност. Това са единствено няколко образеца, които илюстрират, че живеем в един, значително, изцяло нов свят, в който непрекъснатата промяна е изискване за напредък, а това се реализира посредством адаптиране и развиване на организационната просвета в посока слагане на потребителя и служителя в центъра на всичко.

- Компанията прекатурва изцяло цялата тютюнева промишленост. Каква е ролята на нововъведенията за реализирането на визията на „ Филип Морис Интернешънъл “ за създаване на бъдеще без пушек? 

- Обновяването на тютюневата промишленост, която в продължение на десетилетия бе постоянна и устойчива, се обуславя от науката, технологиите и нововъведенията. В последните години „ Филип Морис Интернешънъл “ извърши радикална смяна и прекатурна напълно бизнеса си в посока създаване на бъдеще без пушек чрез бездимни артикули, за които е научно потвърдено, че въпреки и не без риск, са по-добра опция на продължителното пушене. Тази цел ни въодушевява и предизвика да работим интензивно за още по-добри нововъведения, те са мотор на трансформацията на нашата промишленост, а и на света към нас. Науката и нововъведенията са вплетени във всеки аспект на нашата работа.

- „ Филип Морис Интернешънъл “ е една от водещите международни компании що се отнася до бистрота и резистентност. Какви са стратегическите цели на компанията в региона на устойчивото развиване?

- За нас устойчивото развиване е път към основаване на дълготрайна стойност и в същото време това е методът да минимизираме негативните външни резултати, свързани с  артикули, интервенции и верига на доставки. Стратегията на компанията, обвързвана с стабилно развиване, се концентрира върху няколко посоки – да поставим всички старания цигарите да бъдат сменени от бездимни продукти; да комерсиализираме отговорно нашите артикули и бизнес интервенции в сходство с всички регулации; да работим за непрестанно възстановяване на нашето обществено влияние, като социално-икономическото благоденствие на общностите, отглеждащи тютюн, здравето и сигурността на всички наши чиновници, само че не на последно място – да се фокусираме върху екологични въпроси като запазване на климата, попречване на замърсяването с боклуци и консолидиране на екодизайн и концепцията за кръгова стопанска система в създаването на нашите артикули.

Климатичните проблеми са една от най-големите закани, пред които е изправен светът. Трябват незабавни деяние за справяне с тази рецесия и „ Филип Морис Интернешънъл “ е на предна линия в тази борба. За задачата сме си сложили съществени цели като въглеродна индиферентност до 2025 година и нулеви чисти излъчвания по веригата ни на доставки до 2040 година

Устойчивостта е метод на мислене, който черпи от основни детайли на корпоративната просвета и е привързан по интегриран метод с нашия метод за слагане на клиента в центъра на всичко.

 

*Материалът се разгласява с поддръжката на „ Филип Морис България “.

Текстът е от бр. 04/2022 на сп. Мениджър

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР